Thursday, March 30, 2017

ဗီယက္နမ္ အမဲသားေခါက္ဆြဲ Pho အိမ္မွာ လုုပ္စားၾကမယ္



ေဘာ္ဒါတို ့ေရ က်န္းမာတဲ့ Lifestyle ျဖစ္ဖို ့က က်န္းမာတဲ့ အစားအစာေတြစားေသာက္တာလည္း ပါဝင္ပါတယ္။
ဒီအထဲမွာမွ က်န္းမာတဲ့ အစားအစာေတြကို သ႐ုပ္ခြဲရရင္ အဆီအဆိမ့္နည္းတာ စားၿပီး ေဘးဥပုဒ္မျဖစ္တာတို ့ေပါ့ေလ။
ကြီး အခု မွ်ေဝေပးမဲ့ အစားအစာကေတာ့ အရမ္းလြယ္ၿပီး အိမ္မွာ ခ်က္ခ်င္းလုပ္စားလို ့ရတဲ့ ဗီယက္နန္  အမဲသား Pho ေခါက္ဆြဲပံုစံ ျပင္ဆင္စားေသာက္တာပါပဲ။

က်န္းမာေရးနဲ ့လည္း ညီၫြတ္ၿပီး အိမ္မွာပဲ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္တာ ျဖစ္လို ့မျမင္ရတဲ့ အရာေတြပါဝင္တာလည္း မရွိပါဘူး။ ၿပီးေတာ့ ပါဝင္ ပစၥည္းေတြက ရပ္ကြက္ေစ်းထဲ သို ့ စီးတီးမတ္တို ့မွာ ဝယ္ယူႏိုင္ပါတယ္။


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • အမဲသား ၁၀၀ဂရမ္
  • ၾကက္င႐ုတ္ေကာင္းလံုး ၁၀၀ ဂရမ္
  • ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ၁ထုတ္
  • Sweet Basil တစ္စည္း
  • ရွမ္းနံနံ တစ္ခက္
  • င႐ုတ္သီးအစိမ္း ၃ေတာင့္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္တက္
  • ဆား ၁ဇြန္း
  • ဟင္းခတ္မွဳန္ ့၁ဇြန္း စတဲ့ အမယ္ေတြလိုပါတယ္။


အရင္ဆံုး ဆန္ေခါက္ဆြဲထုတ္က အေျခာက္ျဖစ္လို ့ ထုတ္ၿပီး နာရီဝက္ခန္ ့ေရစိမ္ထားပါ ။ ၿပီးရင္ အမဲသားကို ေလးေထာင့္ပံုစံပါးပါးလွီးပါ ။ ၿပီးရင္း ဆားနဲ ့ဂ်င္း႐ိုက္ျပားထည့္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ။


ေရေႏြး တစ္လီတာခန္ ့တည္ထားပါ။ ဆူလာရင္ အမဲသားကို ထည့္ပါ ။ အမဲသား အျမဳတ္ေတြတက္လာရင္ ဇြန္းနဲ ့ခပ္ထုတ္ပါ။ ဟင္းရည္ၾကည္ ေအာင္ ျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၾကက္သားလံုးထည့္ပါ။ ၁၅မိနစ္ေလာက္ တည္ထားပါ။


Sweet Bisal ကို တစ္ရြက္ခ်င္း ျဖစ္ေအာင္ သင္ထားပါ။ င႐ုတ္သီးကို ပါးပါးလွီးထားပါ။

ဆန္ေခါက္ဆြဲ ေရစိမ္ထားတာကို စစ္ၿပီး ေခါက္ဆြဲစား ပန္းကန္မွာထည့္ပါ။ ဆနိေခါက္ဆြဲကို ကိုင္ၾကည့္ရင္ မာေနတာမ်ိဳး မျဖစ္ရပါ။ မာေနပါက ေရထပ္စိမ္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
အသားျပဳတ္ရည္ ကို ဆား နဲ ့ဟင္းခတ္မႈန္ ့ထည့္ပါ။ အေပါ့အငံျမည္းၿပီး လိုသေလာက္ ထပ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ အသားက်က္ေလာက္ၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ အရသာလည္း အဆင္ေျပၿပီဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲပန္းကန္ထဲ ေလာင္းခ်ပါ။



ၿပီးရင္ အေပၚကေန  Sweet Bisal ရြက္ ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ ့ရွမ္းနံနံ ျဖဴးေပးပါ။ 

စားလို ့ရပါၿပီ ခင္ဗ်။ Nom Nom 😋😋


ဒီအစားအစာ ကေတာ့ က္ိုယ္တိုင္ ျပင္ဆင္စားသံုးတာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ အပိုေငြလည္း မကုန္ေတာ့ပါဘူး။ လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ စားသံုးႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။
အမဲသားက သံဓာတ္ နဲ ့ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ကို ရရွိေစပါတယ္
အရြက္ကေတာ့ အင္တီေအာက္ဆင့္ဒင့္ နဲ ့ဗီတာမင္ ဓာတ္ ရရွိေစပါတယ္။ ဆီလံုးဝမသံုးထားတဲ့အတြက္ အဆီတက္မွာ စိတ္ပူစရာမလိုပါဘူး ခင္ဗ် ။

အားလံုးအဆင္ေျပၾကပါေစ
You can cook it 😉

Fred Rangoon



Fred Rangoon. Powered by Blogger.

Life always goes on

About Me

Fred Rangoon

Alis - Freddy

Blogger , Writer ,Techie , Digital Marketer ,
Freelance Graphic Designer , Photographer
Traveller , Marketing Consultant , Idea Creator, Learner .
and Home-made chef

Contact : tazaung.pr@gmail.com

Search This Blog

Blog Archive

Labels List Numbered

Instagram

recent posts

Pages

Follow us

Photo Profile
Taylor Wong Architecture Designer

The Japanese call it Hanakotoba, and King Charles II brought it to Sweden from Persia in the 17th century. Read More

Popular Gallery