၀မ္းတိုဟူးသုတ္
- နယ္က အေကာင္းဆံုး သြားေရစာေပါ့။ က်ေနာ္တို ့ ဇာတိျမိဳ ့မွာ ဆိုရင္ ေဆာင္းဦးပိုင္းေလာက္ကေန ေႏြရာသီအထိ စားၾကတဲ့ ရာသီစာေလးပါ။ဘယ္မွာ ရႏိုင္သလဲ ဆိုေတာ့ တကူးတကေတာ့ ရွာစရာမလိုပါဘူး ။ သူ ့ရာသီေရာက္ျပီဆိုရင္ တစ္ခ်ိဳ ့ အိမ္ေလးေတြကေန တႏိုင္တပိုင္ စားပြဲ ခံုေလးခ်ျပီး တစ္ႏိုင္စာ ေရာင္းၾကတယ္။
ျမိဳ ့အနီးအနား ရြာက ရွမ္းမေလးေတြကေတာ့ အထမ္းနဲ ့ လိုက္ေရာင္းတယ္။
တစ္ပြဲကို ၂၀၀-၃၀၀ ေလာက္ ေပးရတယ္။
ကေလး ေပါက္စနက စလို ့ လူၾကီး လူငယ္ မေရြးၾကိဳက္ၾကတယ္။
ကုလားပဲ နဲ ့လုပ္ထားတယ္ တဲ့ အ၀ါေရာင္ေလးနဲ ့ဟာကို ၀မ္းတိုဟူး လို ့ ေခၚျပီး
ဆန္နဲ ့ လုပ္ထားတဲ့ အျဖဴေရာင္ ဟာကို ဆန္တိုဟူးလို ့ေခၚၾကတယ္။
သူ ့တို ့အားလံုးကို ထည့္တဲ့ အမယ္ကေတာ့ အကုန္ အတူတူပဲ။
အိမ္က ရွမ္းစပ္တဲ့ ေမေမက လုပ္ေကြ်းဖူးေတာ့ ဘယ္လို လုပ္သလဲ ဆိုတာ သိေနတယ္။
ပထမ မက္လင္သီး ( အခ်ဥ္သီး ) အေျခာက္ ကို ေရေႏြးနဲ ့ အခ်ဥ္ ေဖ်ာ္တယ္။ အရည္က်ည္ေလးေတြေပါ့။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းျပီး ဆားရည္နဲ ့သပ္သပ္ ထည့္ထားတယ္။
ငံျပာရည္ ကို ပုလင္းလိုက္ခ်ထားတယ္။ နံနံပင္လွီးျပီး ပန္းကန္နဲ ့ထည့္ထား။ ၾကာညွိ ့ လည္း ပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာေတာ့ အေနာက္ရည္ ဆိုလားပဲ ေခၚၾကတယ္။ ေျမပဲကို ေလွာ္ အခြံ ခြ်တ္ျပီး ေထာင္းထား။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ရဲေနေအာင္ ေၾကာ္တယ္။
အမယ္ေတြ အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ စားလို ့ရပါျပီ ။တိုဟူးကို မိမိ စားခ်င္သလို အေနေတာ္ လွီး။
မက္လင္သီးရည္ကို ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာ ထည့္။
ဟင္းခတ္မွဳန္ ့ထည့္။ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာ ထည့္ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆားရည္ကိုလိုသေလာက္ ထည့္ ။
ၾကာညိဳ ့ ..လက္ဖက္ရည္ တစ္ဇြန္းစာထည့္။ ေျမပဲေထာင္းေလးကို အေပၚက ျဖဴး။
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ကို ထပ္အုပ္ ျပီးေတာ့ နံနံပင္ထည့္ လိုက္ရင္ စားလို ့ရပါျပီဗ်ာ။
---- Yummy !!
Photo Credit @ Ko Inle Prince
0 comments:
Post a Comment