ယုန္ကေလး ေပါင္မုန္ ့ဖုတ္ၾကမယ္
ဒီနည္းက ကိုယ္ပိုင္ နည္းေတာ့မဟုတ္ပါဘူး ။ အြန္လိုင္းမွာ ရွာေဖြရင္ ေတြ ့ရွိတဲ ့နည္းေလး ပါပဲ ။
ကိုယ္တိုင္လည္း ဒီလိုမလုပ္တက္ပါဘူး ။ ဒါေပမဲ ့ၾကည့္ၿပီး ခ်စ္စရာ ေကာင္းလို ့ ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္ ဗ်။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဂ်ံဳ လုပ္မည့္ အေရအတြက္ေပၚ မူတည္၍ ၂ မွ ၃ ခြက္အထိ ထည့္ပါ။
သၾကား ႏွစ္ဇြန္း
တေဆး (သို ့) ပြေဆး ေလးပံု တစ္ပံု
ဆား လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
အခ်ဥ္ရည္ (တစ္ေအာင္စ) တစ္ခြက္
ေရ ေလးပံု တစ္ပံု
ေထာပတ္ စားပြဲဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ၾကက္ဥတစ္လံုး
ၿပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
ေထာပတ္ အခ်ဥ္ရည္ နဲ ့ေရတို ့ကို အိုးၿပားတြင္ ေမြၿပီး မႊသြားေအာင္ မီးအနည္းငယ္ အပူေပးပါ ။ မခ်က္မိပါ ေစနဲ ့ ။ ေနာက္ အေအးခံၿပီး က်န္ရွိသည့္ အမယ္မ်ားကို ထည့္ပါ။ ေနာက္ အိုးတြင္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမြပါ ။ မုန္ ့ႏွစ္ရည္ ထူပါက ေရအနည္းငယ္ ေရာ ႏိုင္ပါတယ္။
ေနာက္ ဂ်ံဳမ်ား သမသြားပါက အတံုးေလးမ်ား ၁၆ ခုခန္ ့လုပ္ပါ။ မီးဖုတ္မည့္ စကၠဴေပၚတြင္ တင္ၿပီး နာရြက္ေလးမ်ား ပံုကို ကပ္ေၾကးၿဖင့္ ညွပ္ေဖာ္ေပးပါ။
အပူခ်ိန္ 200° (C) / 375° (F) မွာ ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ဖုတ္ေပးၿပီး ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာသည္ အထိထားႏိုင္ပါတယ္။ ထို ့ေနာက္ မုန္ ့ဖုတ္ဖိုမွ ခ်ၿပီး အေအးခံကာ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
* ယုန္ကေလး ႏွာရြက္လုပ္တဲ့ အခါမွ ကပ္ေၾကးနဲ ့စိတ္ရွည္ရွည္ ကိုင္ၿပီး ညွပ္ေပးဖို ့မေမ့ပါနဲ ့။ ဒါမွ ခ်စ္စရာ ေကာင္းတဲ့ ပံုေလး ထြက္မွာ ၿဖစ္ပါတယ္။
ကိုယ္တိုင္ လုပ္စားလို ့ေကာင္းတယ္ဆိုရင္ေတာ့ မိတ္ေဆြ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကိုလည္း လက္တို ့ၿပီး လက္ေဆာင္ ေပးလို ့ရပါေသးတယ္ ။
လင္းတန္ေဆာင္
0 comments:
Post a Comment